Tietoa meistä

Tietoa meistä

Pohjoismaiden johtava teollisuuskumppani tuotantolaitteiden, prosessiosaamisen, työkalujen ja niihin liittyvien huoltopalvelujen osalta.

Yrityksen historia / Raveman arvomaailma / Yritysrakenne / Sponsorointi ja tuki

Tietoa meistä

Ravema on Pohjoismaisen teollisuuden johtava yhteistyökumppani, joka tarjoaa kokonaisratkaisuja tuotantolaitteisiin, työkaluihin, metrologiaan ja automaatioon sekä markkinoiden kattavinta huolto- ja jälkimarkkinointipalvelua. Näemme roolimme tärkeänä osana alan tuottavuuden lisäämistä. Tavoitteenamme on luoda lisäarvoa asiakkaillemme, työntekijöillemme ja toimintaympäristöllemme. Edistämme alan kilpailukykyä huippuosaamisellamme, kumppanuuksillamme ja kokonaisratkaisuillamme yhdessä johtavien toimittajiemme kanssa.
 


Ravema on läsnä Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa, ja sen pääkonttori sijaitsee Värnamossa Smålandissa. Siellä sijaitsee myös ainutlaatuinen teknologiakeskuksemme, jossa on ympäri vuoden uusia tuotteita esittelevä näyttely sekä demoesittelyjä. Norjan toimistomme löytyy Drammenista ja Stavangerin ulkopuolelta sivukonttori/demokeskus. Suomen pääkonttori sijaitsee Tampereella. Toimihenkilömme ovat lähellä sinua asiakkaana. Osaamisympäristömme on rakennettu kestävän kehityksen pohjalta. Olemme onnistuneet pääsemään alan huippuosaajiksi edustamalla vain harvoja mutta johtavia toimittajia.

Visio

Raveman visio on olla: ”Pohjoismaiden johtava teollisuuskumppani tuotantolaitteiden, prosessiosaamisen, työkalujen ja niihin liittyvien huoltopalvelujen osalta.”

Yrityksen historia

Seuraa Raveman 100-vuotista historiaa.

1912

Svenska Maskinaffären perustettiin

Konepajuri Niklasson perustaa Svenska Maskinaffärenin, joka keskittyy polkupyörien ja autojen myyntiin.

1944

Svenska Maskinaffären saa uuden omistajan

Svenska Maskinaffären myydään ja sen uudella omistajalla oli selkeä tavoite: ryhtyä luotettavaksi yhteistyökumppaniksi, joka tarjoaa uusimpia tuotteita.

1962

50-vuotisjuhlapäivä

Yritys juhlii 50-vuotista taivaltaan, ja sen kunniaksi julkaistiin uusi kuvasto. Tällä kertaa mukana tärkeä tuotealue: teollisuuskoneet

70-luku

Japani saapuu Värnamoon

1970-luvulla Svenska Maskinfabrikenista tulee japanilaisen Mazakin pääedustaja. Se kasvoi ja rakensi uudet toimitilat Margretelundin teollisuusalueelle Värnamoon – osoite on sama tänä päivänäkin. .

80-luku

Uusi nimi alkaa menestyä

1980-luvun alussa uusi nimi alkoi kukoistaa asiakirjoissa ja esitteissä: RAVEMA. Vuonna 1985 se oli virallista ja Ravema oli tullut jäädäkseen.

90-luku

Ravemasta osa Liljedahl Groupia

90-luku on Ravemalle tapahtumarikas, kun yhtiöstä tulee osa Liljedahl Groupia ja se alkaa investoida myös Norjan markkinoille.

00-luku

Uusi yhteistyö Hoffmann Groupin kanssa

2000-luvun alussa Ravema saa lisää kilpailukykyä, kun yhteistyö saksalaisen Hoffmann Groupin kanssa alkaa ja Ravema saa käyttöönsä kattavan työkaluvalikoiman.

Tänään

Pohjoismaiden johtava teollisuuskumppani

Aikoinaan polkupyörien myyntiyrityksenä aloittanut Ravema on nyt kehittynyt yhdeksi Pohjoismaiden johtavista teollisuuskumppaneista koneistuksen, työkalujen, automaation ja huollon alalla.

Sustainability Report

Luomme arvoa asiakkaillemme, työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme jatkuvalla työllämme vahvistaaksemme ja kehittääksemme työtämme kestävän kehityksen puolesta. Tärkeä osa pitkän aikavälin strategiaamme on edistää kestävämmän yhteiskunnan kehitystä.

Meidän arvomme

Arvomme ja toimintaperiaatteemme ohjeistavat toimintaamme Ravemassa. Ne pohjautuvat kulttuurillemme ja arvoillemme ja auttaa meitä ymmärtämään, miten ne liittyvät päivittäiseen työhömme. Luotamme jokaisen työntekijän kykyyn toimia eettisesti ja oikeudenmukaisesti tehtävissään, käyttäytymään rehellisesti ja ammattimaisesti toistensa, asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa. Se, mitä me yleisesti kutsumme maalaisjärjeksi.

Keskeiset arvomme, joiden mukaan myös toimimme, ovat:

LUOTETTAVUUS

Kuuntelemme, pidämme lupauksemme ja olemme avoimia.

SITOUTUMINEN

Otamme vastuuta, kannustamme, toimimme ja panostamme.

KESTÄVÄ KEHITYS

Pidämme mielessä kestävän kehityksen edut.

Yritysrakenne

Ravema AB

Ravema on läsnä Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa, ja sen pääkonttori sijaitsee Värnamossa Smålandissa. Norjan toimistomme löytyy Drammenista ja Stavangerin ulkopuolelta sivukonttori/demokeskus. Suomen pääkonttori sijaitsee Tampereella.

Ravemalla on neljä liiketoiminta-aluetta: leikkaustekniikka, työkalutekniikka, mittaustekniikka ja huoltopalvelu.

Pronect

Ravema on osa Pronectia, joka on yli 350 henkilöä työllistävä itsenäisten yritysten ryhmä. Pronect kehittää alaa yhdistämällä teknologiaa ja taitoa luoda lisäarvoa. Pronectin pääkonttori sijaitsee Värnamossa, Ruotsissa, ja sillä on toimintaa seitsemässä Pohjois- ja Baltian maissa. Pronectilla on yli 7000 teollisuusasiakasta, ja sen vuotuinen liikevaihto on yli 1,3 miljardia Ruotsin kruunua. Pronect on osa perheomistuksessa olevaa Liljedahl Groupia.               

Liljedahl Group

Liljedahl Group on perheyritys, jolla on seitsemän kokonaan omistettua osakkuutta: Elcowire Group, LWW Group, Hörle Wire Group, LMT Group, Finnvedens Trucks, Finnvedens Car ja Liljedahl Group Real Estate. Liljedahl Group on myös pörssiyhtiö Bufab AB:n (publ) suurin osakkeenomistaja. Konsernin liikevaihto on noin 12 miljardia Ruotsin kruunua ja sen palveluksessa on yli 1 400 työntekijää. Lisätietoja: www.liljedahlgroup.se.

Sponsorointi & tuki

Ravemalle on tärkeää ottaa aktiivisesti vastuuta yhteiskunnasta, jossa toimimme. Haluamme investoida ja antaa takaisin yhteiskunnalle ja tulevaisuudelle.

Liikunta & urheilu

HV71
Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava jääkiekkojoukkue.

IFK Värnamo
Ylimmässä sarjassa pelaava jalkapallojoukkue (Allsvenskan).


Värnamo Golfklubb
Monien Raveman työntekijöiden kotiklubi. Siellä järjestetään myös vuosittainen Ravema Open -tapahtuma.

Fagersta Golfklubb
Strategisesti sijaitseva golfklubi: Ravemalla on suuri asiakaskunta alueella.

Värnamo Hockey
Paikallinen jääkiekkojoukkue pelaa HockeyTvåanissa.

Yhteisöpalveluja tarjoavat järjestöt

Barncancerfonden
Tärkeä järjestö, joka tekee valtavasti työtä löytääkseen vastauksia sairauteen, joka aiheuttaa monille ihmisille paljon ongelmia.