Optimoi asetusajat!

Yksi tehokkuuden saavuttamisen kannalta merkittävimmistä tekijöistä tuotantoprosessissa on asetusaikojen vähentäminen. Nykyaikaisessa tuotannossa aika on yksi arvokkaimmista resursseista, joten tuotannon asetusaikojen tarkastelu on tärkeää. Asetusaika, joka kuluu koneen tai tuotantolinjan asettamiseen tuotteesta toiseen, muodostaa merkittävän osan kokonaisläpimenoajasta. Yksi tapa minimoida asetusaikoja on tehdä koneen sisällä tapahtuvat asetukset koneen ulkopuolella, näin maksimoidaan koneen käyttöastetta.

Tähän alle olemme koonneet joitakin vinkkejä asetusaikojen minimointiin!

Tuotantosuunnittelu
Odottaminen ja asetusaika ovat kaksi haastetta, jotka voivat syntyä epäselvyyksien tai huolimattomuuden vuoksi tuotantosuunnittelussa. Selkeän tuotantosuunnittelun ja standardoidun työskentelytavan avulla voidaan minimoida läpimenoaikoja ja tarpeettomia pullonkauloja tuotannossa.

Esiaseta työkalut
Työkalujen oikea asetus on ratkaisevan tärkeää korkean laadun ja tarkkuuden varmistamiseksi tuotantoprosessissa. Käyttämällä Elbo Controllin esiasetuslaitteita voidaan vähentää asetusaikoja, ja samalla parantaa työstettyjen komponenttien tarkkuutta ja laatua. Elbo Controlli tarjoaa laajan valikoiman esiasetuslaitteita, jotka ovat suunniteltu vastaamaan korkeimpia vaatimuksia. Esiasetuslaitteet ovat varustettu kehittyneellä mittaustekniikalla ja käyttäjäystävällisillä käyttöliittymillä, tämä takaa helpon ja tarkan työkalujen esiasetuksen.

Esiasetuslaitteet mahdollistavat myös korkean toistettavuuden ja tarkkuuden työkalujen asetuksessa, mikä johtaa tasaisempiin ja johdonmukaisempiin työstötuloksiin sekä vähentää virheiden ja työkalujen rikkoutumisen riskiä. Lisäksi voitte pidentää työkalujenne käyttöikää oikein esiasetetuilla työkaluilla.

Käytä nopeita kiinnitysratkaisuja
Kiinnittäminen on ratkaiseva vaihe tuotantoprosessia, jolla on suora vaikutus asetusaikoihin ja tuottavuuteen. Nollapistekiinnitysjärjestelmien ja/tai pyramidien käytön avulla voitte minimoida asetusaikoja samalla kun varmistatte työstettävien kappaleiden korkean laadun.

Garant ZeroClamp nollapistekiinnitysjärjestelmän avulla voitte lisätä tuotantoanne jopa 70% ja säästää jopa 90% enemmän aikaa lyhyempien asetus- ja seisokkiaikojen avulla. ZeroClamp erottuu yksinkertaisen suunnittelunsa, suuren joustavuutensa ja laajan käyttöalueensa ansiosta. Paineilman avulla ZeroClamp-yksikön sisällä oleva mäntä laajenee, mikä luo pitävän ja tarkan kiinnityksen.
Katso lisää Zero Clampista

Pyramidien avulla voitte minimoida asetusaikoja, koska voitte kiinnittää useita kappaleita samalle pyramidille. Seisokkiajan ja valmistelujen välttämiseksi pyramidit ovat nopea ja käyttäjäystävällinen ratkaisu.

Työkaluautomaatti järjestykseen ja selkeyteen
Tool24 -työkaluautomaatilla voitte säästää sekä aikaa että rahaa yrityksessänne. Työkalujen automaattinen hallinta varmistaa, että oikeat työkalut ovat saatavilla oikeaan aikaan, tämä säästää aikaa ja rahaa. Tool24:n automatisoidut hankintaprosessit antavat teille aikaa muihin tärkeisiin toimiin yrityksessänne. Lisäksi Tool24 tarjoaa ratkaisun, joka järjestää varastoinnin työpajassa ja lisää tuotantokapasiteettia lyhentämällä aikaa työkalujen tai muiden tarvikkeiden hakemiseen ja etsimiseen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että on useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa asetusaikoihin, ja jokainen tuotantoprosessi on ainutlaatuinen. Me Ravemalla autamme mielellämme optimoimaan tuotantoprosessejanne. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja.