Nyheter

Ravema AB laajentaa additiivisessa valmistuksessa

Julkaistu: 2017-11-15

Additiivinen valmistus (AM) tai 3D-tulostus, joksi sitä myös kutsutaan, on prosessi, jota käytetään kolmiulotteinen osien luomiseen digitaalisesta tiedostosta. Tekniikka tarjoaa täysin uuden ulottuvuuden erityisesti monimutkaisten sekä sellaisten osien valmistukseen, joiden volyymit ovat pienempiä ja joille on asetettu erityisvaatimuksia. Additiivinen valmistus vaikuttaa koko tuotantoketjuun aina ideasta ja piirustuksesta valmiiseen osaan, jossa on mahdollisuudet luoda optimaalinen ratkaisu heti alusta alkaen, mikä tarkoittaa, että läpimenoaikoja, työkalukustannuksia, materiaalinkulutusta jne. voidaan pienentää merkittävästi.

Ravema näkee tällä valmistusprosessilla suuria tulevaisuuden mahdollisuuksia ja on myös vahvan lisän nykyiseen tuotevalikoimaan.

Nykyisen toimittajan, Mazakin tuotevalikoimassa on jo tällä hetkellä toisentyyppinen AM-prosessi, ”cladding”-pintakäsittely, jossa materiaalia lisätään olemassa olevan työstetyn osan päälle. Mazakin nykyinen ratkaisu on tarkoitettu tiettyjen työstökoneiden lisävarusteeksi, kun taas Raveman uusi yhteistyö koskee puhtaita AM-koneita.

Sopimus on allekirjoitettu yhden metallialan suuren AM-konetoimittajan, Renishaw´n kanssa, joka on jo Raveman yhteistyökumppani muilla liiketoiminta-alueilla, kuten mittausanturit ja muut mittauslaitteet. Renishaw on myös johtava toimija AM-koneissa, ja sen pääkonttori on Järfällassa ja valmistus Englannissa.

Yhteistyö näkee Raveman ensimmäisenä vaiheena pitkän aikavälin etabloitumisessa tällä alueella.

 

Viimeisin ilmoitus

Nyheter

Toimittaja tiedote Hoffmann-Group

Julkaistu: 2020-04-17

Yksi suurimmista toimittajistamme Hoffmann Group on tehnyt toimenpiteitä toimitusten turvaamiseksi pandemian aikana. Näiden toimenpiteiden...

 

Lue lisää ›

Nyheter

LMT Group vahvistaa toimintaansa – ostaa PLM Groupin

Julkaistu: 2018-12-03

LMT Group on teknisen kaupan alalla toimiva konserni, johon kuuluvat Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa toimiva Ravema sekä Ruotsissa ja...

 

Lue lisää ›